torstai 29. elokuuta 2013

Autoveronpalautus2

Edellisessä blogissani aloitin autoveronpalautukseen liittyvät omat kokemukseni. Kerroin alkuvalmisteluista (lääkärintodistus, etukäteistietojen hankinta, välittäjän valinta ja autoveronpalautuksen ennakkopäätöksen hakeminen).

Kun auto saapuu toimeksiantajalle, seuraava vaihe on tehdä ennakkoilmoitus ja hankkia autolle siirtokilvet, ja väliaikaista siirtolupa on voimassa kolme kuukautta. Autolle pitää ottaa luonnollisesti myös liikennevakuutus, jossa voi aluksi ilmoittaa siirtokilven rekisteritunnuksen ja täydentää tietoja tältä osin lopullisen rekisteritunnuksen saatuaan.

Tarkat ja viralliset tiedot mm.

Image courtesy of Salvatore Vuono
http://www.freedigitalphotos.net
Invalidi voi siis saada autoveroa takaisin autosta, joka tulee hänen omaan käyttöönsä ja rekisteröidään ensimmäistä kertaa Suomessa.  Palautusta on haettava kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun auto on rekisteröity invalidin nimiin. 

Jos autoon tarvitaan ajamisen tai esimerkiksi pyörätuolin nostamista varten apuvälineitä, tehdään hakemus kunnan tai kaupungin vammaispalveluun. Tätä varten on hyvä miettiä apuvälinetarpeensa ja pyytää tästäkin lääkärinlausuntoon tarkkaan yksilöity merkintä. Neuvoja kannattaa kysellä asiantuntijalta, joka osaa tarkastella apuvälinetarvetta invalidin kannalta. Erittäin asiantuntevaa palvelua sain Markku  Laulumaalta 
http://www.invapalvelu.fi/    (eikä ole maksettu mainos!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti