Etuudet

Olen koonnut linkkeinä eri etuuksiin liittyvät blogikirjoitukseni, kun huomasin, kuinka vaikea julkaisujärjestyksessä olevista teksteistä on löytää hakemansa. Etuudet-sivulla ovat seuraavia asioita käsittelevät kirjoitukset:

Näistä menee monesti pää pyörälle kokeneemmallakin hakijalla. Autan pientä korvausta vastaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla: heidimartimo(ät)gmail.com.
http://omitram.blogspot.com/2013/09/kielen-ammattilainen-tarjolla.html

Vammaislisät / Eläkkeensaajan hoitotuet

Kelasta haetaan alinta, korotettua tai ylintä vammaislisää. Tarkempia tietoja tästä kelan sivuilta ja kirjoituksessa http://omitram.blogspot.com/2015/09/vammaistuet.html

Vammaispalvelulaki eli VPL

Vammaispalvelulaki eli VPL  ei tarkoita suoraan sitä, että käytät pyörätuolia, olet sokea tai kuuro. Lain määritelmän mukaan vammaisella henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on vamman tai sairauden johdosta pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia suoriutua tavanomaisista elämän toiminnoista. Lain mukaan tähän on ns. subjektiivinen oikeus, eli vammaisille tarkoitetut palvelut ja tukitoimet järjestetään sellaisina kuin asiakkaan yksilöllinen tarve edellyttää. 
http://omitram.blogspot.com/2013/09/vammaispalvelulaki-vpl.html

Henkilökohtainen avustaja

Henkilökohtaisesta avustajasta
http://omitram.blogspot.com/2013/08/henkilokohtainen-avustaja-tarvitsenko.html
http://omitram.blogspot.com/2015/09/henkilokohtainen-avustaja.html
http://omitram.blogspot.com/2013/08/henkilokohtaisista-avustajista.html
http://omitram.blogspot.com/2015/11/henkilokohtaisen-avustajan-valinta.html


Siihen liittyy myös se, että avustajan saa mukaansa erilaisiin tilaisuuksiin ilmaiseksi. Itse olen käynyt Linnanmäellä, konserteissa, elokuvissa ja festivaaleissa.
http://omitram.blogspot.com/2013/12/avustaja-ilmaiseksi.html

Apuvälineet ja asunnon muutostyöt

Koska sairaus on sen luonteinen, että tilanteet muuttuvat, tulevat yleensä ajankohtaiseksi jossakin vaiheessa asunnon muutostyöt tai muut toimintoja helpottavat apuvälineet. Itselläni on pesuhuoneessa kaiteet, etuovella liuska ja sähköinen ovenavaaja.
http://omitram.blogspot.com/2015/09/apuvalineet-ja-asunnon-muutostyot.html

Autoveron palautus

Työelämässä olevana olen hakenut ja saanut pari kertaa autoveron palautusta. Jos on jo pois työelämästä, palautusta voi saada, mutta kriteerit ovat tiukemmat:
>>> http://omitram.blogspot.com/2013/08/autoveronpalautus1.html
>>> http://omitram.blogspot.com/2013/08/autoveronpalautus2.html

Invalidivähennys verotuksessa

Vammaisen pysäköintilupa

Ja kun autoveron olen saanut, olen hakenut poliisilta myös vammaisen pysäköintilupaa, jossa vaaditaan tietty haitta-aste.
Kirjoitus pysäköintiluvasta >>> http://omitram.blogspot.com/2013/08/vammaisen-pysakointilupa.html

Työolosuhteiden järjestelytuki

Olen työnantajan edustajan kanssa hakenut työpaikalle työolosuhteiden järjestelytukea ensin videoprojektoriin ja dokumenttikameraan jo 2000-luvun alussa, ja 2010-luvulla tarvitsin pyörätuolin takia ovenavaajat ulko- ja sisäoviin. Järjestelytuki on periaatteessa työnantajan haettava, mutta itse on asiantuntija sanomaan, millaiset järjestelyt ovat tarpeellisia.
http://omitram.blogspot.com/2013/09/tyoolosuhteiden-jarjestelytuki.html

Osatyökyvyttömyyseläke

http://omitram.blogspot.com/2014/02/osatyokyvyttomyyselakkeelle.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti