Apukeinot ja -välineet

Minulla MS-tauti on alkanut vaikuttaa käsin kirjoittamiseen, muistamiseen ja muutenkin olen kokenut paperien laukussa kantamisen hankalaksi. Dropbox on oivallinen "matkalaukku". Voin kirjoittaa tekstit kotona, tallentaa ne Dropboxiin eli Internetin pilvipalveluun, mennä mihin olen menossa ja kirjautua siellä netin avulla Dropboxiin, josta asiakirja löytyy ja tulostaa sen paikan päällä. Dropboxiin saa ilmaista tallennustilaa, mutta olen maksanut vuosittain 99 dollaria, jotta kaikki tarvitsemani mahtuu sinne - kuvia ja skannattuja asiakirjoja myöten. Tilaa on yli tuhat gigaa eikä käytössä ole kuin 7,5 %.
http://omitram.blogspot.com/2013/09/dropbox-ja-muut-pilvipalvelut-apukeinona.html

Muita muistamista auttavia apukeinoja olen käsitellyt toisessa blogitekstissä. Googlen kalenterin avulla olen toiminut jo vuosia. Sinne muuten voi lisätä asioita sanelemallakin ja asettaa tapahtumiin muistutuksia.
http://omitram.blogspot.com/2013/09/muistamisen-ja-kirjoittamisen-apukeinoja.html

Kirjoittamisvaikeuden lisäksi myös kirjojen lukemiseen olen hankkinut apua näkövammaisille tai muuten lukemisesteistä kärsivien Celia-äänikirjaston kautta. Tästä tarkemmin >>>
http://omitram.blogspot.com/2013/08/celian-aanikirjat.html
Facebookin Celia-sivuilla oli vastikään juttua, että toiminta siirtyy kirjastoihin, joten tietoni saattavat tarvita jonkin verran päivitystä.

Minulla on liikkumiseen apuvälineenä kävelykeppi, pyörätuoli, rollaattori ja sähkömopo. Liikkumisen apukeinoista tarkemmin blogissa >>> http://omitram.blogspot.com/2013/08/sahkomopo.html

Koska sairaus on sen luonteinen, että tilanteet muuttuvat, tulevat yleensä ajankohtaiseksi jossakin vaiheessa asunnon muutostyöt tai muut toimintoja helpottavat apuvälineet. Itselläni on pesuhuoneessa kaiteet, etuovella liuska ja sähköinen ovenavaaja.
http://omitram.blogspot.com/2015/09/apuvalineet-ja-asunnon-muutostyot.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti