sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Dropbox ja muut pilvipalvelut apukeinona

Android-puhelimet vaativat käyttäjää kirjautumaan Google-tilille tai luomaan Google-tilin itselleen heti sen jälkeen, kun puhelin on käynnistetty. Näin puhelin synkronoi automaattisesti Gmail-postin, Google-kalenterin ja kontaktit. Niiden lisäksi voidaan luoda jonkun pilvipalvelun tili, josta voi käyttää tiedostojaan matkapuhelimellakin. Osa näistä palveluista on maksuttomia tiettyyn tallennusmäärään asti, ja ne ovat ominaisuuksiltaan hieman erilaisia.


Image courtesy of Salvatore Vuono
FreeDigitalPhotos.net
Minä olen käyttänyt jo monta vuotta Dropbox-pilvipalvelua, ensin maksuttomasti ja sitten maksullisena. Muita samankaltaisia ovat mm. iCloud, Windows Live Skydrive, Evernote ja Google Drive sekä Facebook ja Youtube. iCloud sisältää 5 gigaa ilmaista tallennustilaa, Skydrive 7 gigaa ja Google Drive 15 gigaa. Facebookiin ja Youtubeen voi ladata kuvia, videoita ja musiikkia ja päästä tiedostoihinsa käsiksi miltä tahansa tietokoneelta, mutta varsinaisia erilaisten tiedostojen tallennuspalveluja ne eivät ole.

Dropbox on pilvipalvelu, joka on todella monikäyttöinen ja selkeä. Mitään papereita en ole kuljettanut enää tulostettuna mukanani, vaan kirjaudun vain Dropboxiin, avaan haluamani tiedoston ja tulostan sen vaikka paikan päällä. Ilmaista verkkolevytilaa on kahdesta gigasta 18 gigaan (jos saa ystäviä mukaan) mutta 99 euron vuosimaksulla saa jopa 100 gigaa tallennustilaa. 

En usko, että koskaan luopuisin Dropboxista, ja siihen voi asentaa helposti appseja, joilla voi laajentaa käyttömahdollisuuksia: Send To Dropbox -applikaation avulla voi lähettää esimerkiksi liitetiedostoja suoraan sähköpostilla omaan Dropbox-kansioon, Gimme Bar Backups -apuohjelmalla voi linkittää hyödyllisiksi kokemansa nettisivut, Kingsoft Office on ilmainen Microsoft Office -muunnelma, jolla tehdyt tiedostot voi käsitellä ainakin Android-puhelimella, muokata ja tallentaa suoraan pilvipalveluun. Myös Skydrive- ja Evernote-palveluja on mahdollista käyttää matkapuhelimella, kun asentaa puhelimeen tarvittavan applikaation.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti