sunnuntai 16. elokuuta 2015

Moottoripyöräreissu osa 2: Saariselkä

Olimme pari viikkoa sitten päättäneet lähteä Jänkhällä jytisee -tapahtumaan Saariselälle elökuun puolivälissä. Päätimme yllättää siellä olevat tutut emmekä ole kertoneet heille suunnitelmistamme etukäteen. - pitää ottaa hauskuus irti pienistäkin asioista, kyllähän ne naamat näkemisen arvoisia ovat. Kaverini Jenni lupasi katsoa lapsia pe-su ja jopa säästä on luvattu sateetonta. Mikäpä mukavampi tapa lopettaa moottoripyöräkausi!

Matkasta päätettiin olla kertomatta etukäteen ja siksi kerron siitä vasta näin jälkikäteen. Laukku on pakattu, ja perjantaina startattiin klo 12. Matkaa on tiedossa n. 450 km. Hotellihuone varattiin Riekonlinnasta kahdeksi yöksi. Mp-reissujen suunnittelussa alkaa olla jo konkari!

Paraati Inariin oli hieno kokemus. Letka oli kestänyt kuulemma 10 - 15 minuuttia, ja Saamelaismuseossa Inarissa meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Paluumatkalla kävimme Kaunispäällä. Hienot olivat maisemat ja aurinkokin alkoi lauantai-iltana paistaa ja paistoi koko sunnuntain. Reissu oli niin mukava, että ensi vuonna haluaisin lähteä uudestaan!

Ja miten tähän MS liittyy? Takaboxissa oli kokoontaitettava kävelykeppi, että kävely sujui taukopaikoissa. Tämä viileä kesä on hillinnyt MS-frendiäni niin, ettei voinnissa ole valittamista eikä pyörätuoli ole välttämätön apuväline ollut koko kesänä. Oikea jalkakin meni varsinkin aamupäivästä istuimen yli ihan helposti, ja sitten kun väsyi, niin kädellä tai miehen auttamana. Ja vielä varmistukseksi, jos selkä väsyy, minä olin kyydissä ollessani vyöllä kiinni - ainakin psykologisesti se toimi. Kun lihasten väsyminen voi johtua joskus myös siitä, että turhaan jännittää sitä, kun pelkää etukäteen, että väsyy.

Liitän tähän kuvakaappauksen meistä erään paraatia kuvanneen facebook-videosta. Kyllähän minä ihan motoristista menin niin kuin muutkin... Rohkaiseva juttu oli myös alkukesästä lukemani juttu, johon tässä linkki: http://yle.fi/uutiset/video_halvaantuminen_ei_estanyt_ullan_moottoripyoraunelmaa__pystyn_siihen_mihin_muutkin/8066203


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti